КОНЦЕНТРАТИ

(від лат. concentratus – зосереджений) – харчові продукти, максимально підготовлені до вживання в туристському поході. Являють собою суміші, звільнені від води і неїстівних частин та мають мінімальну вагу і об'єм, тривале зберігання, вимагають незначного часу для приготування. Бувають брикетованими або розсипними, упаковані в водонепроникну оболонку.

При посиланні застосовувати:

КОНЦЕНТРАТИ / Колотуха О.В. // Cпортивний туризм та активна рекреація: географія, систематизація, практика (словник-довідник). — Електронний ресурс. — Режим доступу: https://geohub.org.ua/node/5637 (дата звернення: 14.10.2021)

Колотуха Олександр Васильович — український спортивний турист, відомий науковець в сфері спортивного туризму, член виконкому Міжнародної Федерації спортивного туризму, доктор географічних наук, академік Міжнародної академії дитячо-юнацького туризму та краєзнавства, автор понад 230 наукових та науково-методичних праць, кількох книжок про туризм.