“Сільський тип” харчування

від російського - «сельский» тип питания.

Його “основою є та чи інша головна зернова культура – рис, кукурудза і… пшениця”.

Характерна для країн, що розвиваються.

Запровадив Я.Г. Машбиц (1979).

Джерела:
  1. Машбиц Я.Г.  Проблематика народонаселения в экономической и социальной географии развивающихся стран // Итоги науки и техники. Серия «География зарубежных стран». – Т. 7. «Современные проблемы географии развивающихся стран», 1979. – С. 54.

При посиланні застосовувати:

“Сільський тип” харчування / Савчук І.Г. // Словник суспільної географії. — Електронний ресурс. — Режим доступу: https://geohub.org.ua/node/5085 (дата звернення: 16.02.2025)

Савчук Іван Григорович — кандидат географічних наук, автор і співавтор 6 наукових монографій, низки карт у "Національному атласі України" (2007) й "Історичному атласі України" (2015), 173 наукових публікацій. Науковий консультант "Екологічної енциклопедії" (2007-2008), автор статей у "Великій український енциклопедії" (2020). Автор і співавтор підручників і атласів з географії для загальноосвітніх навчальних закладів (2017-2019). Основні напрями досліджень: економічна географія і геоекономіка, геоісторія і геополітика, країнознавство.